Vesti

Verstappen: Razlika u odnosu na Mercedes nije samo vezana za motor

Andy Hone - redbullcontentpool.com/Getty Images

Ova dva tima sada dele nijanse na stazi.

Max Verstappen i Lewis Hamilton vode veliku bitku za šampionsku titulu ove sezone, pa tako Holanđanin ima prednost u šampionatu vozača, dok Mercedes ima primat u šampionatu konstruktora. U ovim trenucima veliki broj stručnjaka i novinara misli da nemački tim ima za nijansu bolji bolid, a sa njima se slaže i Verstappen.

“Mercedes je bio dosta jak u poslednjih nekoliko nedelja i verujem da će Ostin biti veoma dobra staza za njih, iako smo i mi tamo imali dobrih rezultata”, kazao je Holanđanin za Motorsport.com.

Jedna od razlika koju mnogi ističu jeste činjenica da Honda malo zaostaje za Mercedesom po pitanju agregata, ali nemački tim sada ima određenih problema na polju pouzdanosti sa svojom pogonskom jedinicom.

“Naravno da Mercedes ima dosta jak motor.” dodao je Verstappen. “Ali nije samo to u pitanju, oni imaju još puno stvari koji im poboljšavaju brzinu na pravcima.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar