Trke i testiranja

Verstappen ispred Sainza na prvom treningu

Holanđanin je na najbolji mogući način započeo vikend na stazi Gilles Villeneuve.

Vozači su odmah požurili na stazu kako bi prikupili s što više informacija pošto je postojala ozbiljna pretnja od padavina za period kada je trebalo da se vozi drugi trening.

Verstappen je od starta diktirao tempo. On je polako spuštao vremena ispod 1m16s, ali je do kraja prvog izlazak na stazu najbolje vreme imao njegov timski kolega Sergio Perez, koji je vozio 1m15.660s.

Najbrži iza njih je bio Alonso na mekim gumama, dok su Ferrarijevi vozači podelili strategije.

Polovinom sesije su svi počeli da prelaze na meke gume i tada je na čelo izbio Sainz sa krugom 1m15.441s, dok su iza njega bili Perez i Leclerc. Verstappen je na stazu izašao nešto kasnije i zahvaljujući sjajnom poslednjem sektoru u kojem je Red Bull bio dominantan je došao do najbržeg kruga od 1m15.1158s.

Vozači koji su počeli trening na mekim gumama su na kraju sesije prešli na srednje-tvrde, a Alonso je sa tom komponentom uspeo da značajno popravi svoje vreme i postavi treće vreme iza. Verstappena i Sainza.

Perez i Leclerc su ostali četvrti, vozači Mercedesa su u poslednjoj trećini uspeli malo da se oporave i postave solidna vremena, pa su sesiju završili na šestom i osmom mestu.

Njih je razdvojio Stroll, dok je i Vettel prikazao dobar tempo u Aston Martinu i završio je kao deveti ispred Ricciarda.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar