Verstappen i Red Bull najbrži na trećem treningu

Verstappen i Albon su imali najbolja vremena na trećem treningu, dok Mercedesovi vozači nisu pokazali ozbiljnu brzinu.

Vozači su počeli da izlaze na stazu tek nakon dvadesetak minuta, s obzirom da uslovi na stazi nisu bili ni približi onim koje ćemo videti na kvalifikacijama.

Prva vremena su iznosila oko 1m39s i u tim trenucima su na stazi bili samo vozači iz donjeg doma.

Ubrzo su na stazu krenuli i najbrži, pa je Bottas preuzeo prvo mesto sa 1m38.034s. Ubrzo ga je međutim nadmašio Albon sa pola sekunde boljim vremenom. Nakon toga je viđeno još promena u vrhu kako su vozači postavljali vremena, a Hamilton je imao gotovo isto vreme kao Tajlanđanin na vrhu. Norris je bio u tim trenucima treći i on je jedini koristio srednje-tvrde gume, dok su ostali bili na mekim.

Verstappen se sredinom sesije izdvojio na vrhu sa 1m37.175s, dok je u sledećem pokušaju vozio i 1m36.734s i ostavio Hamiltona pola sekunde iza sebe.

Dvadesetak minuta pre kraja su se svi vratili u boks, a nakon kraće pauze smo videli poboljšanje od strane Mercedesovih vozača, ali nedovoljno da se Verstappen skloni sa čela. Dobro vreme je imao i Leclerc, koji je razdvoji Bottasa i Albona.

Potom su izašli i ostali, a Renault je pokazao dobar tempo pošto su se Ricciardo i Ocon probili na drugo i treće mesto, desetinku ipo iza Verstappena.

Do prvih deset su se potom probili i vozači McLarena, i Racing Pointa, a prvih trinaest vozača je u tim trenucima bilo u jednoj sekundi.

Na kraju, Verstappen je ostao najbrži sa vremenom 1m.36.251s postavljenim u samom finišu sesije. Albon je isto u finišu došao do drugog mesta, dv desetinke iza timskog kolege, dok su Ricciardo i Ocon bili treći i četvrti za Renault.

Norris je ostao na petom mestu, ispred Hamiltona, Strolla, Sainza, Bottasa i Pereza, koji su kompletirali prvih deset.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar