Trke i testiranja

Verstapen: Umalo nisam zaspao; Perez: Imao sam dobre duele

Max Verstappen na VN Turske 2021.

Oba vozača Austrijskog tima su završila VN Turske na podijumu, ali su imali potpuno različite trke.

Verstappen sa jedne strane nije imao apsolutno nikakve šanse protiv Bottasa u promenljivim vremenskim uslovima, dok je Perez morao da radi za svoje mesto na podijumu.

Max Verstappen
Max Verstappen na VN Turske 2021.

Prvi je svoje utiske izneo Verstapen: „Nije bilo lako pošto je staza bila klizava. Morali smo samo da pazimo na gume i nismo smeli da forsiramo. Valtteri je konstantno imao više tempa, a čini se i da je bolje čuvao gume. Ipak, zadovoljan sam drugim mestom pošti u ovakvim uslovima lako može da se pogreši. Mislim da je najveći izazov bio ostati budan. Šalim se naravno. Gume su bile ključ i trenutak prelaska na novi set“, izjavio je Verstappen.

Njegov timski kolega Sergio Perez je nešto ranijim pit-stopom omogućio sebi da u finalnoj fazi trke ima gume koje su u optimalnom stanju, što je iskoristio da dođe do podijuma.

Sergio Perez
Sergio Perez na VN Turske 2021.

„Trka je bila baš intenzivna. Imao sam borbu sa Lewisom, potom i sa Charlesom. Nismo mali jasnu predstavu šta se dešava sa gumama. Ovo je bila jedna od onih trke gde smete da forsirate samo u određeno vreme. Bilo je jako teško čuvati gume pošto je njihova temperatura konstantno išla gore-dole“, rekao je Perez.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply