Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Vasseur potvrdio da je Ferrarijeva degradacija guma na “drugoj planeti” u odnosu na prošlu godinu

Charles Leclerc, Ferrari, Testiranje Bahrein 2024. / foto:twitter.com/ScuderiaFerrari

Tim iz Maranela ove godine potpuno je redizajnirao svoj bolid.

Ferrari je na dobar način započeo i završio test u Bahreinu a to je primetno bilo i po izjavama vozača ali i šefa tima. Naime, Frederic Vasseur je ovoga puta potvrdio da su oni napravili korak napred pogotovu kada je u pitanju degradacija guma, što je bio jedan od većih problema u prošloj sezoni.

Frederic Vasseur, Ferrari, 2024. / Ferrari Media Centre

“Sa konstantnošću i trkačkim tempom koji smo imali, jučerašnja degradacija guma na dužim stintovima je bila kao na “drugoj planeti” u odnosno na ono šta smo doživeli prošle sezone.” kazao je šef Ferrarija za F1TV. “Bar smo napravili korak napred, ali nije potrebno biti samo konstantan već i brz. Znamo da uvek moramo da obratimo pažnju na zaključke posle testa. Ako uzmete rezultate iz prošle godine sa drugog i trećeg dana testa, onda niko nije mogao da pretpostavi rezultate koji su bili na nedeljnoj prvoj trci. Najvažnija stvar je da verujem svojim vozačima, jer su njihove povratne informacije pozitivne. Ja mislim da je Red Bull i dalje ispred nas, ali nastavićemo da forsiramo i videćemo gde ćemo da budemo za nedelju dana.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply