Timovima i proizvođačima motora potvrđeno produžavanje prinudnog odmora

grandprix247.com

Zbog trenutne situacije u vezi pandemije korona virusa timovi i proizvođači moraće da još neko vreme zatvore svoje fabrike.

Iako su neke zemlje krenule sa popuštanjem sigurnosnih mera, FIA je odlučila da produži period zatvaranje fabrika timova i prodizvođača motora. Kako prenosi Auto Motor und Sport timovi će sada imati 63 dana odmora u odnosu na dosadašnjih 35 a proizvođači agregata dobili su 49 dana umesto takođe 35.

Iako se prva trka sezone načelno planira u julu, timovi će imati dosta vremena da se spreme, pošto su sve ekipe u istom momentu zatvorili sva postojenja. Takođe, postoji i mali izuzetak u ovom pravilu, pa će tako kada prođe prvih 50 dana odmora timovi moći da okupe maksimalnu grupu od 10 ljudi kojima će biti dozvoljeno da rade na projetima koji se duže vreme razvijaju, ali koji neće uticati na aerodinamiku. Pre toga timovi će deset dana morati da prijave spisak sa ovim zaposlinima koje će kontrolisati FIA.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *