Timovi Formule 1 unapred primili svoj deo od FOM-a

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Vlasnici šampionata rešili su da pomognu timovima tokom ove krize.

Svi timovi dobili su svoj deo primanja od strane Liberty Medije, iako ova sezona još nije ni počela. Veliki timovi imali već ugovorene provizije još od vremena Bernia Ecclestona, kao i da su ostali dobili svoje zarade po predviđenom ugovoru. Prvi čovek Liberty Medije Greg Maffei kazao je da će ovo pomoći svima tokom ove krize, kao i da oni imaju nekoliko planova za održavanje trke bez prisustva publike kako bi dobili novac od ugovora od strane TV kompanija i sponzora.

“Mi imamo scenarija od toga da imamo nula trka, do čak 15 do 18 trka, čak i to da se one održavaju bez publike samo sa prisustvom timova.” kazao je Mafei u razgovoru sa analitičarem Wall Streeta. “Imamo nekoliko prilika i izazova na raznim frontovima. Chase Carey i njegov tim prezentovali su razne opcije. Za sada nadgledamo kako da otvorimo staze u Zapadnoj Evropi i na kom mestu možemo da započnemo kalendar. Još nemamo garancija ali to je nečemu čemu težimo.”

On je dodao da će trke bez prisustva publike svakako uticati na profit Formule 1, zbog čega staze žele da se oslobode provizije za održavanje trke.

“Svakako oko nas postoji više izazova što utiče na naš kapital. Ako imamo trku bez prisustva publike imaćemo i manji profit možda čak i nećemo ga imati. Zbog toga smo ranije isplatili timovima njihove ugovorne obaveze. Bilo je slučajeva gde smo i više toga uradili. Možda ćemo biti primorani da uradimo još i više kako bi i više pomogli. Želimo da budemo sigurni da će timovi opstati jer su nam oni potrebi da se trkamo u 2020., 2021. i nadalje.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *