Španska Formula 4

Težak vikend za Jenića u Aragonu

Filip Jenić - privatna arhiva

Sigurno je da je naš vozač očekivao mnogo više od četvrte trke sezone.

Slobodni treninzi i prve kvalifikacije su voženi po rasporedu. Filip Jenić tokom ove tri sesije nikako nije uspevao da se istakne i to je značilo da je na prvim kvalifikacijama zauzeo tek 19. mesto, osam desetinki iza osvajača pol-pozicije Van’t Hoffa.

Jenićev drugi najbolji krug, koji ujedno određuje startno mesto na drugoj trci je bio dovoljan za šesnaesto mesto i bio je sedam desetinki sporiji od ostvarenja Pepea Martija, koji je imao najbolje ostvarenje.

Kada je došlo vreme za prvu trku, organizatore je dočekao veliki problem, a to je bila jaka kiša koja je padala na stazi MotorLand.

Pošto je termin za prvu trku bio predvečernji, odlučeno je da se trka otkaže. U tom trenutku nije bilo potpuno jasno kako će ostatak vikenda izgledati, ali su na kraju organizatori odlučili da voze sve tri trke, ali bez drugih kvalifikacija, koje se obično voze nedeljom ujutru.

Odluka je bila da se prva trka vozi u terminu drugih kvalifikacija pa je tako na kraju ispalo da su se sve tri trke vozile u istom danu.

Takođe, zbog otkazivanja drugih kvalifikacija, odlučeno je da će se startni poredak za treću trku formirati na osnovu najbržeg kruga svakog vozača u drugoj trci.

Filip Jenić – privatna arhiva

Prva trka je završena u korist osvajača pol-pozicije Van’t Hoffa, dok su Ryabov i Marti kompletirali podijum.

Naš Filip Jenić nije imao idealnu trku i završio je na dvadesetom mestu priličnim zaostatkom. On se našao u priličnoj gužvi na stazi, u jednom trenutku je izgubio i prednje krilo, zbog čega je morao u boks i to je faktički bio kraj.

Druga trka ponovo nije donela ništa dobro za Jenića. On je ovoga puta imao manji zaostatak, ali je i završio na poslednjem 21. mestu, uz dva vozača koja su odustala sa trke. Razlog za ovakakv plasman je bio problem sa kvačilom, koji nije popravljen na vreme, pa je Jenić trku započeo iz boksa.

Ono što je ipak bilo pozitivno za našeg vozača je što je na toj drugoj trci zahvaljujući izmenjenoj taktici zbog starta sa začelja imao sedmo najbolje vreme, mada je kasnije pomeren na deveto mesto, sa koga je i započeo treću trku.

Na žalost, već u prvom krugu je našeg vozača zadesio peh, kada ga je u borbi za poziciju pokupio Danac Kelstrup. Jenić se izvrteo i odmah pao na začelje. Nakon toga je na stazu izašlo i vozilo bezbednosti, a naš vozač je do kraj uspeo da napreduje do 18. mesta.

U Španskom šampionatu Formule 4 sada sledi duža pauza. Sledeći vikenda je na programu 1. i 19. septembra na stazi Ricardo Tormo gde će Jenić nadamo se uspeti da se vrati i prikaže u boljem svetlu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar