Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Stroll umesto Masse u Williamsu?

Mladi Kanađanin mogao bi od iduće sezone vrlo lako zamijeni vremešnog Brazilca, koji je u Monci najavio svoje povlačenje.

Williams je po svemu sudeći našao idealnu zamjenu za Felipea Massu. Za iduću sezonu, to bi trebao biti mladi kanadski ruki, Lance Stroll. Ranije, Jenson Button je bio vodeći kandidat za Massino mesto, ali nakon objave kako će biti tester u timu McLaren i odmoriti jednu sezonu od aktivnog učešća u Formuli 1 od toga nije ostalo ništa.

Danas Speed Week, iz svojih izvora izvještava kako će iduću postavu tima Williamsa činiti Valtteri Bottas i Lance Stroll, koji bi u Melburnu na svojoj premijernoj trci imao samo 18 godina. Stroll, čiji je otac modni milijarder vodeći je vozač u razvojnom programu Williamsa, te lider evropskog F3 prvenstva.

“To je završena stvar, pod uslovom da dobije super licencu od FIA, “rekao je jedan od šefova britanskog tima u Monci. Marc Surer, bivši F1 vozač koji radi kao stručni saradnik za njemačku državnu televiziju, rekao je:

“Za mene je sve potpuno jasno. Williams treba novac, a prorodica Stroll ga ima dovoljno. Srećom, mladi Lance ima i dovoljno talenta.”

(Diksuija)

Leave a Reply