Stroll prodaje Aston Martin Kinezima?

Aston Martin je poslednjih dana u centru pažnje iz više razloga.

Sebastian Vettel se konačno pridružio ekipi i započeo pripreme za novu sezonu, dok iz tima malo po malo otkrivaju detalje oko kolor šeme bolida i izgleda vozačkih kombinezona.

Međutim, prema pisanju britanskog novinara Joe Sawarda, nad fabrikom u Silverstonu su se nadvili tamni oblaci.

Tim je prošao kroz dosta promena prethodnih godina. Ekipa koja je ranije bila poznata pod imenom Force India, je bila na rubu propasti zbog finansijskih problema. Na kraju se sve razrešilo tako što je kanadski biznismen Lawrence Stroll kupio tim i preimenovao ga u Racing Point. Međutim, ni to ime se nije dugo zadržalo, pošto je Stroll kupio Aston Martin, još jednom preimenovao tim i tako vratio slavno ime u Formulu 1.

Sa novim imenom, dolaze i nove boje, ali i novi vozač.

Sebastian Vettel je pametno korišćen kao marketinški alat u promociji novog tima, što je privuklo veliku pažnju javnosti, pogotovo prethodnih dana kada je tim započeo pripreme za novu sezonu.

Sada ipak, prema pisanju Sewarda, postoji dobra mogućnost da će Aston Martin ponovo biti prodat i to Kinezima.

„Jutros se pojavio interesantan izveštaj na sajtu East Money, koji se bavi kretanjima na finansijskim tržištima. Oni prenose da Kineska BYD Auto kompanija sprema ponudu od 4.1 miliona finti za Aston Martin”, napisao je Saward.

U izveštaju se kaže da BYD Auto kompanija traži put do Evropskog tržišta, gde žele da se predstave u što boljem svetlu, a Aston Martin bi bio idealna početna tačka.

Pored toga, ova kineska kompanija već sarađuje sa Daimlerom, koji takođe poseduje udeo u Aston Martinu.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar