Španska Formula 4

Španski F4 karavan seli se u Valensiju, Jenić želi da popravi utisak sa Hereza

f4spain.org

Ovog vikenda očekuje nas treća runda ovog šampionata.

Posle odličnog otvaranja sezone u Portimau, gde je Filip Jenić uspeo da dođe i do podijuma, usledio je nešto izazovniji vikend u Herezu. Srbin se na prvoj španskoj stazi ove godine dosta mučio sa tempom, što je donekle izazvalo i određene greške ali je na kraju uspeo da sakupi dobru količinu bodova.

foto: f4spain.org

Sada karavan stiže u Valensiju na stazu Rikardo Tormo. Inače, ova pista je dobro poznata većini vozača jer se tokom sezone na njoj održavaju i kolektivni testovi a svakako mladi Jenić sa nje nosi lepe uspomene jer je u prošloj debitantskoj godini uspeo da dođe i do svog prvog podijuma a umalo i do pobede. Zbog toga naš as veruje da na jednoj od svojih omiljenih staza može da ponovi dobar rezultat.

foto: f4spain.org

“Treći trkački vikend u Valensiji je pred nama. Uz Portimao i Spa moja najdraža staza, uvek sam bio ovde jak a i na prošlom testu redovno smo bili među prvih pet na svakoj sesiji. Posle nezadovoljavajućeg vikenda u Herezu, imamo pravu priliku da već na ovoj trci popravimo utisak i kući odnesemo sjajne rezultate. U petak počinjemo sa kolektivnim testom gde ćemo samo da osetimo bolid kako bismo subotu dočekali potpuno spremni.” izjavio je Filip Jenić za naš sajt.

Kao i na prošlom trkačkom vikendu tako i sada u Valensiji za petak je zakazan kolektivni test a zvaničan program počinje u subotu. Po rasporedu od 09.35h počinje prvi trening, od 11.45h drugi a prve kvalifikacije zakazane su za 14.45h a za sam kraj i prva trka čiji je start predviđen od 16.55h. Nedelja nije toliko zahtevan dan ali svakako je važniji a on počinje u 09.00h drugim kvalifikacijama, za 11.45h predviđen je start druge a od 14.45h se pale zelena svetla za treću trku. Kao i do sada sve događaje sa vikenda u Valensiji možete pratiti na našem sajtu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar