Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Sainz najbrži na trećem treningu u Bahreinu

Carlos Sainz, Ferrari, VN Bahreina 2024. / foto: twitter.com/ScuderiaFerrari

Razlike između vozača ovoga puta bile su dosta male.

I današnji treći trening vozio se po danu, zbog čega su temperature bile u porastu. Tako je temperatura vazduha bila 21 a staze 35 stepeni a vetar je bio malo slabiji u odnosu na juče.

Ipak, odmah po paljenju zelenih svetala nikome se nije žurilo da izađe na stazu, pa posle više od 6 minuta iz garaže je izašao samo Lewis Hamilton. Vozač Mercedesa je sa mekim gumama ostavrio vreme od 1m32.733s. Posle 15 minuta od početka sve više vozača je krenulo je u akciju, pa je tako Charles Leclerc uspeo da se probije na čelo – 1m32.677s. Vreme vozača Ferrarija se nije dugo zadržalo na ovom mestu, jer je Lance Stroll uštopovao najbolji krug – 1m32.327s, sve dok se na stazu nije pojavio George Russell koji je bio još brži sa vremenom od 1m31.821. Ipak, Fernando Alonso uspeo je da spoji tri najbolja sektra i tako dođe do prvog mesta na polovini sesije sa vremenom od 1m31.582s ispred vozča Mercedesa i Ferrarijevog dvojca. U ovim trenucima vozači Red Bulla koristili su tvrdu gumu i imali su zaostatak oko jedne sekunde, dok se Sergio Perez žalio na menjanje brzina u veći prenos.

Posle određene pauze George Russell i vozači Ferrarija vratili su se sa korišćenim setom mekih guma, pa tako nisu uspeli da poprave svoj učinak.  Red Bull je u ovim trenucima rešio da se na stazu pojavi sa novim mekim gumama, što je Maxa Verstappen stavilo na prvu poziciju sa krugom od 1m31.062s odmah ispred timskog kolege. Ipak, Fernando Alonso je dodao gas pa je uspeo da se vrati na vrh – 1m30.965s.

Sve je to trajalo dok dvojac Ferrarija se nije vratio na stazu sa novim setom mekih pneumatika, što je omogućilo Carlosa Saiunza da dođe do prvog mesta – 1m30.824s ispred Fernanda Alonsa i Maxa Verstappena. Charles Leclerc je bio četvrti jer je napravio grešku na trećoj krivini u brzom krugu, dok je Lando Norris bio peti a George Russell šeti. Oscar Pasitri imao je sedmmi poziciju, Sergio Perez osmu, deveti je bio Nico Hulkenberg a deseti Lance Stroll.

Rezultati trećeg treninga za VN Bahreina:

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i X nalog.

Leave a Reply