Vesti

Russell: Silne kazne će obeshrabriti vozače da se trkaju

George Russell, trka, VN Štajerske 2021.

Predsednik asocijacije F1 vozača George Russell je izjavio da sudije u današnje vreme dodeljuju previše kazni.

On pre svega kaže da je problem kada se sve stvari koje su marginalne kažnjavaju, kao i incidenti tokom prvog kruga. Upravo on je bio jedan od onih ko je pokupio kaznu nakon kontakta sa Sainzom na startu sprint trke na Silverstonu. On je tada rekao da je oluka sudija bila prestroga, a sada je rekao da je tendencija da se svi incidenti tokom prvog kruga kažnjavaju loša za publiku.

„To je ono o čemu raspravljamo. Nije katastrofa ako se malo očešemo jedni o druge. Čak mislim da to nije loše ni za vozače ni za publiku. Mislim da se danas deli previše kazni i to menja stav vozača. Menja se pristup, svi su oprezni i to nije nimalo uzbudljivo“, izjavio je Russell.

George Russell i Carlos Sainz
Trenutak pre kontakta Georgea Russella i Carlosa Sainza, sprint, VN Velike Britanije 2021.

Michael Masi je nakon duela Hamiltona i Verstappena rekao da posledice sudara ne smeju da utiču na nivo kazne koja se dodeljuje, ali Russell kaže da se sudije nisu koristile takvim kriterijumom dan ranije.

„Ja nisam pokušavao da stisnem Sainza. Da je bila neka druga krivina, verovatno se ništa ne bi ni desilo i on bi nastavio dalje, potencijalno ispred mene. Rekli su da se posledice sudara ne uzimaju u obzir, ali meni se čini da se u ovom slučaju gledalo upravo to. Ipak, poštujem odluku. Na kraju su oni ti koji sprovode pravila i mi moramo da se saglasimo sa njihovim gledištem“, rekao je Russell.

VN Toskane 2020.
Incident u prvom krugu VN Toskane 2020.

Njega su pitali i da li mu se čini da se broj oštrijih kazni povećao ove godine, a Russell je rekao: „Tek na poslednje dve trke su kazne počele da pljušte. Niko od nas ne želi da trpi kazne svake nedelje. Moramo bolje da razumemo kako sudije gledaju na sve ovo. Uvek nijanse odlučuju da li je nešto kazna ili ne i možda je samo slučajnost to što imamo više kazni na poslednje dve trke.“

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply