Russell sa Mercedesom najbrži na drugom danu testa na Hungaroringu

auto-motor-und-sport.de

Juniorski vozač Mercedesa završio je dan na prvom mestu sa novim rekordom staze.

Russell bio je najbrži vozač tokom drugog dana testa, ali je uspeo da sruši jučerašnji rekord Antonia Giovanazzia jer je na hiper mekim gumama ostvario vreme od 1m15.575s. Italijan je juče bio u bolidu Ferrarija dok je danas test odradio za tim Saubera.

Russell je tako test okončao ispred Kimija Raikkonena u Ferrariju i Jakea Dannisa u Red Bullu. Ne baš lak dan imao je Nikita Mazepin koji je dva puta morao da zaustavi svoju Force Indiju, ali je njegovo vreme bilo dovoljno za peto mesto. Solida dan imao je i Robert Kubica, koji je takođe pre godinu dana ovde testirao za Williams. Poljak je radio na aerodinamičkim elemntima, jer je njegov bolid bio prefraban u zelenu boju za testranje. Maldi Lando Norrs je ceo dan imao na raspolaganju McLarenov bolid, gde je ostavrio osmo vreme dok je njegov kolega iz Formule 2 Artem Markelov u renault bio odmah iza.

Toro Rosso ovoga puta je u svoj program uvrstio Seana Galeala koji je juče takođe radio sa timom ali na Pirellijevom programu razvoja guma, dok je danas imao prilike da drugačije testira bolid.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar