Vesti

Rigorozna pravila oblačenja na VN Saudijske Arabije

Trka u Saudijskoj Arabiji je već sada meta dosta kritika zbog ljudskih prava u ovoj zemlji, ali je Formula 1 zaključila da je to dobra nova lokacija za trke.

Pored toga, Saudijska Arabija je sada utvrdila i pravila oblačenja tokom trkačkog vikenda i ona se ne razlikuju ništa više od onoga što je inače na snazi u ovoj zemlji.

Formula 1 je kao i drugi sportski događaji koristila izgovor da dolazi kako bi podstakla promene u pogledu ljudskih prava i sloboda, ali to čini se neće biti tako jednostavno.

Organizatori su sada pripremili stroga pravila oblačenja za trku koja podrazumevaju da niko ne nosi otvorenu odeću i to na temperaturama koje će biti preko 30 stepeni.

Zabranjene su suknje, kraće haljine, bikiniji, šortsevi, majice sa kratkim rukavima i papuče.

Najteže će biti mehaničarima, posebno tokom pit-stopova, pošto će šortseve i majice sa kratkim rukavima morati da zamene pantalone i dukserice.

Pravila za žene su još stroža, pa njima nije dozvoljeno ni da se previše šminkaju.

Osim ovoga, ljudima, pre svega vozačima, je zabranjeno da gestikuliraju na način koji će da podiže uzbuđenje u publici kao i upotreba ružnih reči.

Svi posetioci moraju da se pridržavaju lokalnih običaja i propisa i to važi za sve one koji dolaze u Sadijsku Arabiju.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar