Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Renaultov motor položio veliki test u Monci

Francuska kompanija je po uzorku perforamsi na poslednje dve trke u Monci ostavrila veliki napredak.

Prema rečima Remia Taffina, Renault je napravio veliki napredak na svojoj pogonskoj jedinici a to pokazuju i rezultati na VN Italije, gde je francuska komapnija ostvarila dobre rezultate. Naime, performanse Red Bulla su bile mnogo bolje, jer su u 2015. imali zaostatak od 2.249s za pol pozicjiom dok je pre samo nedelju dana ova razlika iznosila samo 1.254s.

“Imali smo vikend bez problema, pa samo tako bili u mogućnosti da vidimo čistu sliku. Znali smo da su Mercedes i Ferrari ispred, jer oni nemaju problema da obiđu druge bolide na pravcima. Činjenica je da smo napravili određen pomak, ali nas čeka još veliki put.” kazao je Taffin.

On je dodoa da je njih zaostatak duplo veći za Mercedesom nego li za Ferrarijem.

“Malo nam treba da sustignemo Ferrari. Verujem da nam još toliko treba da dođemo do performansa Mercedesa. I Honda nas sustiže ali su oni još daleko za nama.”

Komapnija iz Vir-Šatijona još nije odlučila da li će u Singapuru doneti novu verziju svog agregata, kao i da je njihv cilj da ovu godinu završe bez ikakvih penala na kontu svojih klijenata.

“Kada pričamo o pouzdanosti onda moram da držim palčeve, ali za sada se sve odvija jako dobro. Mi smo jedini proizvođač koji nije dobio kaznu zbog određenih zamena. To je i naš cilj, ali nameravamo da sa druge starne poboljšamo i performanse našeg bolida, jer sada razvijamo motor zajedno sa šasijom. Ovo je bio prvi put kada smo uspeli da se borimo u Monci još od početka V6 ere.” izajvio je prvi čovek Renaultovog odelenja za motore.

(Diskusija)

Leave a Reply