Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Renault sprema potpuno novi dizajn svoje pogonske jedinice

ABITEBOUL Cyril (fr) Renault Sport managing director ambiance portrait VASSEUR Frederic (fra) racing director Renault Sport Racing F1 team ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, United States of America Grand Prix from october 21 to 23 in Austin, Texas, USA - Photo Frederic Le Floch / DPPI.

Cyril Abiteboul izjavio je kako očekuje da njihova pogonska jedinica bude najbolje do sada od početaka upotrebe V6 motora.

Posle veoma teške 2015. sezone, kada su agregati ove kompanije bili veoma slabi i nepouzdani, što je poremetilo odnose između Red Bulla i Renaulta, ipak u ovoj sezoni došlo je do velikog obrta. Tim iz Milton Kinsa je sa agregatima iz Vira Šatijona uspeo da zabeleži jednu pol poziciju, dve pobede i veliki broj podijuma, što dokazuje da se razvoj samog agregata kreće u pravom smeru.

“Naše najveće postignuće ostvarili smo u samom razvoju motora. Mi smo bili u situaciji da je naša pogonska jedinica bila slaba i nepouzdana ali su sada stvari drugačije. Još nemom onakvu snagu kakvu želimo da imamo, ali smo za narednu sezonu planirali nekoliko poboljšanja kako bi se što bolje spremili.” kazao je Cyril Abiteboul.

I šef tima Frederic Vasseur dodao je da odelenje za motore sprema sasvim nov dizajn pogonske jedinice za narednu sezonu.

(Diskusija)

Leave a Reply