Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Renault očekuje veliki napredak u 2017.

Cyril Abiteboul veruje da će njegov tim naredne sezone ostvariti veliki pomak zahvaljujući novim pravilima.

Francuska kompanija je krajem 2015. godine kupila već posrnuli Lotus i tako svoju operaciju Formule 1 ponovo vartila u Enston. Ipak, tim nije želeo da ove sezone ulaže i razvija šasiju, što se odrazilo na performanse bolida u sezoni.

Na pitanje novinara da li Renault može da naredne godine napravi veliki korak napred, šef tima Cyril Abiteboul je odgovorio:

“Da, mislim da možemo da napravimo veliki pomak. Ove sezone nemamo tempa kao i da tim ne radi još punim kapacitetom, jer niko nije pošteno radio na ovom bolidu još od početka ove sezone. Svi smo usmereni na 2017. tako da verujemo da imamo dobre šanse za uspeh naredne godine. Tada ne očekujemo da budemo neki novi Brawn GP, već da budemo u brobi za poene na svakoj trci. Mislim da to možemo da uradimo sa novim setom pravila.”

Ipak on je dodao da i pored slabih rezultata u timu vlada dobra atmosfera:

“Pored svaga što se dešava, u timu vlada dobra atmosfera, pa kako na stazi tako i u fabrici, jer smo ispunili određene zadatke prema osoblju, partnerima i akcionarima. Sa novim ljudima, opremom i mašinama verujem da možemo još bolje. Ciljevi ovog projekta sada postaju realnost i svi verujemo da kožemo bolje, naravno od naredne sezone.” dodao je Abiteboul.

(Diskusija)

Leave a Reply