Vesti

Red Bull priznao: Masi je napravio jednu grešku u Abu Dabiju prošle sezone

Lars Baron/Getty Images/redbullcontentpool.com

Christian Horner se još jednom osvrnuo na prošlogodišnju finalnu trku.

Max Verstappen je u Abu Dabiju prošle sezone uspeo da dođe do titule tako što je u poslednjem krugu uspeo da obiđe Lewisa Hamiltona. Nekoliko krugova pre toga na stazi je bio izbačen sigurnosni auto jer je udes doživeo Nicholas Latifi posle čega je jednu od ključnih odluka imao direktor trke Michael Masi. Mercedes je zbog toga odmah uputio protest koji je kasnije i odbijen a sada i tim iz Milton Kinsa priznao je da je glavni sudija napravio jednu grešku.

“On je naparvio jednu grešku a to je što nije dozvolio da svi bolidi koji su zaostajali obiđu sigurnosno vozilo već su to samo učinili samo neki.” kazao je Christian Hornet tokom razovora koji je održan u Kembridž univerzitetu. “Mislim da su bila tri bolida koji su zadržana na kraju grida i koja nisu uspela da obiđu vodećeg. To je jedina greška koju je imao.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

2 Komentara

  • Lupeta čovek ko maksim po divizije. Trebali su svi ne samo da obilju sigurnosno vozilo već i da se formirakolona. A da se to desilo ništa od maxove titulenebi bilo jer bi se trka završila. Tako da sto se tice mahove titulebolje im jeda se pokriju sa će eto po glavi.

    • Tačno, bio je Max brz prošle godine ali realno Hamilton je zaslužio tu titulu. Pocepao ga je tu poslednju trku, samo velika sreća za Maxa i pomoć sudije koji menja pravila!

Ostavi komentar