Vesti

Red Bull ima podatke koji im omogućavaju da okrive Hamiltona

Lewis Hamilton i Max Verstappen, start sprint trke, VN Velike Britanije 2021.

Martin Brundle otkriva da je Red Bull pribavio dokaze da je Hamilton u prvom krugu ušao u krivinu Copse znatno brže nego bilo koji drugi put tokom trke.

Red Bull nije bio zadovoljan kaznom koja je izrečena Hamiltonu na trci. Helmut Marko je nakon VN Velike Britanije rekao da bi Hamiltona trebalo suspendovati na jednu trku, a potom je juče otkrio da je njegov tim unajmio advokata koji će pregledati situaciju i videti šta može da se uradi u skladu sa sportskim pravilnikom.

Iz Red Bulla još uvek nisu odbacili mogućnost da ulože žalbu, a sada jedan od komentatora SkySportsa Martin Brundle tvrdi da je Austrijski tim pribavio podatke koji su im neophodni kako bi pokrenuli proces.

Bolid Mxa Verstappena
Bolid Mxa Verstappena nakon udesa sa Hamiltonom na VN Velike Britanije 2021.

„U Red Bullu smatraju da je incident izazvan namerno. Bili su besni pošto im je prednost u oba šampionata izbrisana, bolid uništen i to sada u ovoj novoj eri ograničenih troškova. Takođe su moguće i kazne zbog potencijalno uništenog motora.“

„Sada mi je rečeno direktno iz tima da su došli u posed podataka koji dokazuju da je Hamilton u prvom krugu ušao u Copse krivinu mnogo brže nego bilo koji put nakon toga. Pri toj brzini ne bi ni mogao da ostane na normalnoj liniji i kontakt sa Maxom je bio neizbežan.“

Lewis Hamilton i Max Verstappen
Kontakt Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena na VN Velike Britanije 2021.

„To će navodno postati i javno dostupno, a ako osećaju da imaju dovoljno dokaza, sigurno će se žaliti“, izjavio je Brundle.

Bivši vozač Formule 1 dodaje da kazna od deset sekundi znači da su sudije incident videle kao 70/30 protiv Hamiltona i slaže se da je on bio neizbežan.

„Gledam Lewisa već više od decenije. On nije fundamentalno prljav vozač, ali je istina da je imao ovakvih situacija u karijeri. Max je veoma agresivan i zbog toga ga volimo, ali je Lewis odlučio da kontrira toj agresiji. Bilo je samo pitanje vremena kada će se ovako nešto dogoditi između njih“, rekao je Brundle.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Comment

  • Ubicu u pokusaju, na dozivotnu kaznu osuditi. Dosta je bilo.
    Najbedniji “sampion”, sramota ovog sporta.

Leave a Reply