POTVRĐENO: Renault ostaje u Formuli 1 i posle 2020.

Renault Media Centre

Francuska kompanija objavila je da će ostati aktivna u ovom šampionatu.

Zbog teškog udarca koji je zadala pandemija korona virusa, budućnost Renaulta u Formuli 1 bila je nesigurna. Sada je potvrđeno da će francuski proizvođač ostati u najbržem cirkusu i u narednim godinama. Komisija koja je odlučivala o ovom pitanju je bila zadovoljna novim kurosm kretanja šampionata pod vođstvom Liberty Medije, kao i da je prelomi uticaj imalo pravilo o ograničenju budžeta. Zbog toga, Renault se nada da može da bude jedan od vodećih timova u narednim godinama.

Ova kompanija je objavila da će morati da zbog pandemije korona virusa da napravi rez od 2.2 milijadre evra u naredne tri godine, što je svakako stavila budućnost F1 odelenja na kocku. Ipak, izvršni direktor Clotilde Delbos je izjavio da oni ostaju u Formuli 1.

“Već kada je javna debata po ovom pitanju krenula, sada i zvanično mogu da kažem da ćemo mi nastaviti da se takmičimo u Formuli 1. Nova pravila i ograničenje budžeta nam idu u korist, jer moramo da investiramo puno manje od naših konkurenata koji troše dosta više novca.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *