Pirelli predviđa dve pa čak i tri zamene guma na trci u Kanadi

auto-motor-und-sport.de

Italijanski proizvođač ponovo očekuje tople uslove na trci.

Sebastian Vettel zabeležio je pol poziciju na VN Kanade sa mekom komponentom guma, dok je u Q2 dosta brzo vreme imao i Lewis Hamilton ali sa medijum gumom. Zbog toga, najbrža strategija za 70 krugova na VN Kanade bila bi sa jednim zaustavljanjem, gde bi se startovalo sa medijum gumom koja bi se između 35. i 40. kruga zamenila za tvrdu komponentu. Ovog puta imamo situaciju da 4 vozača iz prvih deset mogu da imaju slobodan izbor jer nisu postavili vreme u Q3, onda je ovakav scenario verovatno moguć.

Druga alternativna strategija obuhvatala bi start na mekim gumama do 5. ili 6. kruga kada bi se uzela tvrda komponenta koja bi trajala do kraja trke. Kako se očekuju topli uslovi na samoj trci ključna stvar biće sama degradacija pneumatika, što bi nateralo vozače na joj jedan dodatan servis. Optimalna strategija sa dva zaustavljanja predviđa start na mekim pneumaticima, zamena za medijum posle pet krugova koje bi trajale narednih 32 kruga kada bi se još jednom uzeo drugi set medijum guma.
Pirelli je najavio veliku termalnu degradaciju guma ako uslovi budu topli, dok se takođe očekuje i velika evolucija staze.

Ovo su preostali setovi guma po vozačima za trku u Kanadi:

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *