Pirelli predviđa da će se gume u 2020. više pregrejavati

Clive Mason/Getty Images/redbullcontentpool.com

Šef italijanskog dobavljača kazao je da se timovi mogu susresti sa problemom pregrevanja pneumatika.

Mario Isola izjavio je da se timovi mogu susresti sa određenim problemima sa njihovim pneumaticima, jer je specifikacija guma ostala ista dok će sa druge strane novi bolidi biti značajno razvijeniji u odnosu na prošlogodišnje.

Do ove situacije došli smo zbog toga da su timovi odlučili da odbace komponente koje je Pirelli spremio za 2020. već će se koristiti gume za 2019. a ujedno tehnički pravilnik za razvoj bolida ostao je gotovo nepromenjen pa se tako očekuje da će novi automobili biti značajno brži.

“U sistuaciji kada imamo stabilna tehnička pravila razvoj bolida biće značajan pa tako očekujemo da će bolidi brži za oko 1 do 1.5 sekunde po krugu.” kazao je Isola za Motorsport.com. “To znači što više prijanjanja, odnosno više energije. Ako me pitate da predvidim nešto, onda predviđem da će se gume pregrevati. Ako se setite početka prošle sezone, kada su se timovi žalili da teško zagrevaju gume, ja mislim da to ovoga puta neće biti slučaj, jer sada timovi imaju više iskustva sa ovim pneumaticima pa neće morati ništa novo da uče.”

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *