Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Peter Sauber: Tim će se poboljšati u ovoj sezoni

Čovek koji je osnovao ovaj tim izjavio je da očekuje veće uspehe u ovoj godini.

Prošlog leta, tim sa bazom u Hinvilu uspeo je da nađe rešenje za teške finansijske probleme, što je značilo dolazak novih investitora a u novoj kompoziciji vlsnika nije bilo mesta za ovog Švajcarca.

“Postoje deset timova u šampionatu. To znači da je početna tačka baš to deseto mesto. U Formuli 1 nema mnogo čuda. Kada pogledate one godine kada smo sarađivali sa BMW-om imali smo baš dobre sezone, ali kasnije je postalo teško zbog problema sa finansijama. Tokom razvoja bolida za 2017. imali smo određene probleme, ponajviše između maja i septembra, jer u tom periodu nismo imali upliv sredstava.” kazao je Sauber.

Pošto više nema nikakvog uticaja u Sauber, Peter je priznao da mu je trebalo neko vreme da se navikne na odvajanje od svoje kompanije.

“Potrebno mi je bilo neko vreme. Nije bilo lako, nisam spavao noćima, puno sam šetao ali sam zanao da uvek može doći do kolapsa. Za mene posebno stresni momneti su bili ti sastanci i telefonski pozivi. Imam malo konstkta sa Monishom Kaltenborn, ali se čujem sa još nekim zaposlenima.”

(Diskusija)

Leave a Reply