Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Perez slavio na sprintu ispred Leclerca i Verstappena

Sergio Perez

Meksikanac se drži u borbi za šampionat, dok je ovoga puta vozače Red Bulla razdvojio Leclerc.

Većina vozača je odlučila da startuje na srednje-tvrdim gumama što je bilo i očekivano dok su se za rizik na mekim odlučili Norris i Bottas.

Leclerc,i Perez su dobro startovali i zadržali svoje pozicije, ali se između njih vodila velika borba između Verstappena i Russella za treće mesto. Njihov duel je bio bez kompromisa, bilo je čak i manjih kontakta, ali je na kraju Russell izašao kao pobednik.

Nakon njihovog duela je na stazi ostalo krhotina od Verstappenovog poda, a dodatni problem se pojavio kada je Tsunoda zakačio zid zadnji desnim točkom nakon čega mi je otpala guma sa felne.

Zbog svega ovoga je na snazi prvo bilo virtualno vozilo bezbednosti, a onda je na stazu izašao i sam automobil i neutralizovao trku.

Trka je nastavljena u 6. krug, a Leclerc je nastavio da vodi, dok je Verstappen vratio Russellu za start trke i probio se nazad na treće mesto.

Iza njih je Hamilton na restartu pokušao da obiđe Sainza za peto mesto, ali se Španac odbranio. Ta gužva između njih dvojice je omogućila Alonsu da napadne Hamiltona, što je vozač Aston Martina iskoristio i probio se na šesto mesto.

Perez je u krugovima nakon restarta bio veoma agresivan i pokušavao je da ostane u okviru jedne sekunde iza Leclerca.

Takva vožnja mu se konačno isplatila u 8. krugu kada je preuzeo lidersku poziciju na kojoj je bio nedodirljiv do kraja trke.

U tim trenucima je postalo jasno da je degradacija guma znatno veća nego što je bilo ko očekivao, a prve žrtve su bili Norris i Bottas koji su ubrzo počeli da gume tempo i pozicije. Oni su zbog toga morali na vanrednu zamenu guma, a trka je u tim trenucima postala mirnija.

Perez je suvereno vodio do kraja, a u poslednjih par krugova su gume počele da popuštaju i kod Leclerca, što je Meksikancu omogućilo da otvori veću prednost. Ipak, Verstappen nikako nije uspevao da obezbedi sebi odgovarajuću poziciju za napad na Ferrari pa je i pored svih napora mora oda se zadovolji trećim mestom.

Russell je bolje čuvao gume, ali je bio predaleko do finiša, dok su Sainz i Alonso završili malo iza Britanca. Poslednje bodove su pokupili Hamilton i Stroll, koji je sredinom trke hrabro obišao Albona.

Rezultat ove trke za razliku od prethodnih sezona ne formira startni poredak za glavnu trku. Za to su bile rezervisane glavne kvalifikacije vođene juče i biće zanimljivo videti strategije timova nakon svega što je danas viđeno, posebno u pogledu potrošnje pneumatika.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply