Vesti

Novi pod nije uzrok za Ferrarijeve loše performanse

Ferrari Media Centre/Scuderia Ferrari Press Office

Italijanski tim trenutno ne može da parira vodećem Red Bullu.

Vozači Ferrarija trenutno nemaju tempa da se bore sa timom iz Milton Kinsa, što je bio slučaj na poslednjih par trka a sve se jasno videlo i posle VN Italije. Na pravi mah većina je posmisila da je Ferrari bio upucan novom tehničkom direktivom koja je doneta u Belgiji, ali je Mattija Binotto ove navode demantovao. Zbog toga, tim iz Maranela rešio je da u Monci ponovo testira određene delove koje je ranije koristio a među njima se nalazio i pod bolida.

Kako piše Motorsport.com Carlos Sainz je na prvom treningu radio komparaciju podova, gde je koristio novu i verziju koju je imao sa trke u Francuskoj. Posle pregledanih podataka Ferrari je zaključio da je sa ovim delovom sve u redu, ali na napredak nije bio na onom nivou kao što su to činili Red Bull i Mercedes. Inače, Mattija Binotto potvrdio je da se tim muči sa balansom na F1-75 što izaziva veću degradaciju guma.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

  • Ako je verovati kamerama, vi trenutno imate najvece poskakivanje na gridu a bitno je da za to okrivite Sunceve pege, Retrogradni Merkur ili Polarnu svetlost… sve i svakoga, samo ne svoje nesposobne inzenjere

Ostavi komentar