Trke i testiranja

Norris: Biće konfuzije među vozačima ako Max ne dobije kaznu

Max Verstappen i Lando Norris

Britanac je dobar prijatelj Maxa Verstappena van staze, ali smatra da Holanđanin treba da bude kažnjen za incident sa Hamiltonom iz Brazila.

Norris je ranije ove godine na Red Bull Ringu dobio pet sekundi kazne za guranje Sergia Pereza sa staze, a potom je i Meksikanac dobio istu kaznu za guranje Leclerca.

Norrisu zbog toga nije jasno zašto Verstappen nije dobio kaznu u Brazilu.

„Kada pogledam snimak, deluje da je on to namerno uradio i da je zapravo situacija gora od moje. Nije namerno skretao u Hamiltona, ali nije menjao pravac u krivini, iako je imao i više nego dovoljno prostora. Očigledno je da je postojala namera da ide tako široko. Baš je išao do limita“, izjavio je Noris.

Lando Norris i Sergio Perez
Lando Norris i Sergio Perez u duelu za drugo mesto na restartu VN Austrije 2021.

„Lepo je što nas puste da se trkamo i to stvara dodatno uzbuđenje među vozačima koji su u duelu i pri tom u borbi za šampionsku titulu. Ali ne možete da dozvoljavate neke stvari samo zato što od njih zavisi šampionat, a da onda nekome ko je 10. 11. date kaznu za isti potez. To nije fer i stvara konfuziju. Mora da postoji konstantnost i to je nešto o čemu će se sigurno povesti rasprava na sastanku vozača“, dodao je Norris.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Komentar

  • Potpuno u pravu, ako direktorijum F1 želi da ovogodišnje prvestvo ima dramatiku, da gledanost, interesovanje
    sponzora bude velika, ovaj icident nije pravi put.

Ostavi komentar