Najverovatnije nećemo imati nove dobavljače agregata sve do 2026.

Peter Fox/Getty Images/redbullcontentpool.com

Direktor McLarena sumnja da će se uskoro pojaviti novi proizvođači u šampionatu.

U intervjuu koji je Zak Brown dao Peteru Windsoru, ovaj Amerikanac objasnio je zbog čega novi dobavljači agregata u narednom periodu neće doći u Formulu 1. Po njemu glavni krivac za ovo su trenutni propisi kao i da je potrebna dosta para kako bi se razveo i proizveo motor.

“Realnost je da sa trenutnim motorima mi ne vidimo da dolazi novi proizvođač agregata pre nego što na snagu stupe nova pravila za pogonske jedinice (2026.)” kazao je Brown. “Ukoliko ne dobijemo jeftiniji motor, ja ne vidim da će iko novi doći.”

Svakako ovo je loša vest za Red Bull koji na kraju 2021. ostaje bez podrške Honde, pa zbog toga direktor McLarena sumnja da će bilo koji novi proizvođač želeti da se priključi timu iz Milton Kinsa.

“Mislim da ni jedan proizvođač ne želi da uđe u razvojni rat sa ostalim u narednih pet godina.”

Sa druge strane on misli da su preostala tri proizvođača dovoljna za za opstanak sporta: “Mi možemo da budemo zadovoljni sa ova tri proizvođača, odnosno ova tri koja ostaju u sportu.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar