Please assign a menu to the primary menu location under menu

Tračevi i spekulacije

Na pomolu trampa inženjera između Red Bulla i Ferrarija?

Max Verstappen, Red Bull, Carlos Sainz, Ferrari, VN Azerbejdžana 2023. / Alex Pantling/Getty Images/Red Bull Content Pool

Kako prenose italijanski mediji dosta toga se dešava iza kulisa.

Kako navodi italijanska verzija sata Motorsport, Frederic Vasseur krenuo je da vrbuje inženjera koji već rade u Red Bullu. Jedan od njih je i Enrico Balbo koji u Milton Kinsu radi na poziciji prvog čoveka aerodinamičkog odelenja i za koga se veruje da je već pristao da se preseli u Maranelo. Pošto je šef trkačkih operacija Ferrarija već pristao da se preseli u AlphaTauri ali je bio sa timom na VN Azerbejdžana, sada šef italijsnke ekipe pokušava da smanji plaćeno odsustvo Enricu Balbu kako bi odmah stigao u njegov tim u zamenu da isto to učini kada je u pitanju i Laurent Mekies.

Enrico Balbo, Red Bull, VN Emilije Romanje 2022. / Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Prema još ne potvrđenim informacijama, drugi inženjer Red Bulla koji se spominjao u ovoj priči je već počeo da radi u Maranelu i doprinasi na razvoju SF-23. Ovaj inženjer, čije ime još uvek nije poznato igrao je ključnu ulogu u dizajniranju ovogodišnjeg DRS sistema na RB19.

Tokom VN Azerbejdžana Helmut Marko je prokomentarisao je činjenicu da Ferrari želi njihove inženjere.

“Laurent Mekies biće novi šef AlphaTaurija.” kazao je savetnik tima. “Ali postoji plaćeno odsustvo, pa smo rešili da napravimo neke ustupke. Ali imena koja se pomenju u javnosti neće biti deo ovih dogovora.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

5 Comments

    • Verujem da Toto ne bi imao ništa protiv, jer se ide na titulu onda, a sa druge strane najveća je čast voziti za Ferari … Hamilton to zna, a to isto očekujem i od Ferstapena za koju godinu! 😉

    • Nema potrebe za tim…..dobar je mali. Samo mu treba podrska i samim tim ce dobiti jos na samopuzdanju…..a istalo ima, talena brzinu itd.

    • Zašto bi mijenjao boljeg vozača sa sporijim koji je nije ni blizu onog vozača od prije par godina? Sa druge strane imaju vozača koji je u top 2 na gridu.

Leave a Reply