Tračevi i spekulacije

Motorsport.it: Red Bull je potrošio već 75% svog budžeta namenjenog razvoju

Jared C. Tilton/Getty Images/edbullcontentpool.com

Italijanska verzija ovog sajta bavila se finansijama tima iz Milton Kinsa.

Posle VN Majamija šef Ferrarija Mattija Binotto kazao je da Red Bull najverovatnije neće moći da u nastavku sezone donosi toliko novih delova na bolidu, pre svega zbog pravila o ograničenju budžeta. Austrijski tim je do sada već na nekoliko načina unapredio svoj RB18, dok Ferrari i dalje vozi skoro pa sličnu konfiguraciju u odnosu na ono šta su testirali u Barseloni.

Motorsport.it je sproveo malo istraživanje zasnovano na svojim informacijama, gde je šef Haasa Guenther Steiner obelodanio da vodeći timovi mogu da ove sezone ukupno potroše 10 miliona dolara na razvoj svojih bolida. Inače, po pravilu o ograničenju budžeta ne postoji limit sa kojim bi ste ograničili razvoj već da se cela operacija po sezoni mora ukopiti u 140 miliona dolara. Zbog toga sav taj novac ne može biti potrošen u razvojno odelenje.

Pošto je Red Bull već doneo neke nove delove, prema proračunima ovog sajta oni su već potrošili 75% svog predviđenog budžeta vezan za proizvodnju novih delova bolida koji bi mogao da iznosi oko 10 miliona dolara. Inače, priča se da je Mercedes opredelio malo više novca od tim iz Milton Kinsa za ove namene dok se Ferrari nalazi u istom košu.

Ovo su informacije sajta Motorsport.it i one su zasnovane na njihovim proračunima i informacijama iz padoka a nisu potvrđene od strane ovih timova.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar