Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Mercedes: Zadovoljni smo ishodom neizvesne sesije

Hamilton i Bottas će VN Šapnije započeti sa prvog i trećeg mesta.

„Delovalo je da smo oko desetinku ispred Ferrarija, ali je onda u Q3 sve izgledalo mnogo neizvesnije. Znali smo da će biti napeto, napravili smo određene promene pre kvalifikacija i osećaj u bolidu je bio sjajan. Krug u Q1 je bio jako jako težak, u Q2 je bilo bolje, dok je na kraju u Q3 bilo odlično. U drugom pokušaju sam izgubio dve desetinke, ali je moj prvi krug ipak bio dovoljan da me održi na vrhu“, izjavio je Hamilton.
Njegov timski kolega Valtteri Bottas je bio treći nakon velikih problema na trećem treningu, koji je većinom proveo u garaži zbog problema sa curenjem tečnosti iz motora.
„Dan smo započeli sa promenom motora i vratili smo se na staru specifikaciju. Znali smo već tada da ćemo malo zaostajati. Mučio sam se sa zadnjim delom tokom kvalifikacija i bilo je teško pronaći ritam. Ovo svakako nije bila jedan od najboljih kvalifikacionih sesija za mene, ali zadovoljan sam onim što je tim uradio. Trka je sutra, a treće mesto mi svakako daje priliku da napadnem sam vrh“, rekao je Bottas.

 

(Diskusija)

Leave a Reply