Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Mercedes se i ove sezone muči sa problemom poskakivanja bolida

Andrew Shovlin, Merecdes, VN Mađarske 2023. / Mercedes AMG F1 Media Centre/LAT Images

Nemački tim ove godine nema očekivani tempo.

Tokom zimskih testiranja pravi signali ukazivali su na to da je Mercedes rešio sve svoje muke iz prošlosti, ali su prve dve trke pokazale suprotno. Lewis Hamilton i George Russell nisu imali tempa za svojom konkurencijom, njihova brzina na pravcu je bila slaba a ponovo su se pojavili i problemi sa poskakivanjem bolida. Toto Wolff se ovim povodom oglasio i izjavio da oni imaju problema sa koleracijom podataka između simulatora i staze, jer u simulatoru senzori na zadnjem krilu pokazuju mnogo više prianjanja nego što je to slučaj na stazi.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton, Mercedes, VN Saudijske Arabije 2024. / Mercedes AMG F1 Media Centre/LAT Images

Slične probleme izneo je i glavni šef inženjera u timu.

“Retko je da se odlučimo za identična podešavanja između dva bolida.” kazao je Andrew Shovlin u timskom videu. “Tokom petka imali smo gotovo ista podešavanja. Vozači su nam dali svoje povratne informacije posle prvog treninga, posle čega su oni otišli u različitim smerovima. Ipak, obojica su imali primedbe da bolid poskakuje. Pa smo tako pokušali da to poboljšamo. Mogli smo da podešavamo klirens i tvrdoću oslanjanja. Takođe, pokušali smo i sa finim podešavanjima kako bi našli kompromis za sve vrste krivina. U tom momentu balans koji smo imali nije bio dobar kao što je to bio slučaj na prvom treningu. Kao rezultat toga, počeli smo da se približavamo podešavanjima sa kojima smo i započeli vikend. Izgleda da moramo dublje da kopamo kako bi razumeli problem.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i X nalog.

3 Comments

Leave a Reply