Vesti

Mercedes optimističan pred VN Velike Britanije, stiže novi paket sa delovima

Mercedes AMG F1/Jiri Krenek

Ova sezona se za nemački tim ne odvija onako kako su planirali.

Izgleda da će red Bull i Ferrari ponovo odmeriti snage na Silverstonu, dok bi iz prikrajka opet mogao da vreba Mercedes. Zbog toga tehnički direktor tima je veoma optimističan.

“Niko u fabrici se ne usuđuje da kaže, ali mi smo oprezno optimistični da ćemo imati mnogo bolji vikend od u toku ove sezone. Neke karakteristike staze odgovaraju bolidu. Mi nismo u mogućnosti da se borimo za sam vrh. Sve dok imamo dobre performanse u Maggots i Beckets i ostalim brzim krivinama mislim da imamo šanse da ostavimo odličan rezultat ovog vikenda.” kazao je James Allison za Sky Sports.

Na pitanje šta će da uradi ukoliko Mercedes pobedi na Silverstonu, tehnički direktor tima je kratko i jasno odgovorio: “Zaplakao bih.”

Sa druge strane šef trkačkih inženjera kazao je da su oni spremili dobar paket sa unapređenjima, pa će tako W13 pretrpeti i vizuelne izmene.

“Imaćemo drugačije prednje i zadnje krilo, takođe biće izmenama na podu bolida kao i drugih dodataka. Ove godine dosta unapređenja desilo se unutar bolida pa tako ljudi to nisu mogli da vide, ali ovoga puta stvari će biti drugačije.” kazao je šef trkačkih inženjera Andrew Shovlin.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar