Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

McLaren zadovoljan vikendom u Azerbejdžanu

Lando Norris, oScar Piastri, McLaren, VN Azerbejdžana / McLaren Media Centre

Fokus tima bio je na glavnoj a ne toliko na sprint trci.

Tim iz Vokinga je za potrebe staze u Bakuu doneo nove delove koje su jasno poboljšali tempo MCL60. Lando Norris je sa novi setom mekih pneumatika zauzeo sedmo mesto na kvalifikacijama za glavnu trku ali sa druge strane nije imao dovoljno guma na raspolaganju da učestvuje u Q3 delu sprint kvalifikacija.

“Mi smo krenuli sa 10. i 11. pozicije (u sprint trci) i znali smo da imamo osam bržih bolida ispred nas.” izjavio je Andrea Stella za GPblog. “Poeni su dobijali oni od prvog do osmog mesta, pa smo tako trebali da uradimo nešto da bi smo do njih i došli. Naš glavni cilj je bio glavna trka jer je tu bilo više bodova na raspolaganju. Misija nam je bila da završimo iza četiri najbolja bolida i to smo i učinili. Zbog toga smo zadovoljni rezultatom.”

Lando Norris, McLaren, Vn Azerbejdžana 2023. / McLaren Media Centre

Zbog svega što se izdešavalo u Azerbejdžanu, šef McLarena ne želi da izvlači neke veće zaključke.

“Mislimo da neki od naših konkurenata nisu uspeli da optimizuje svoje performanse tokom vikenda.” dodao je on. “Zbog toga moramo da budemo oprezni, posebno oko Alpina, oni izgleda da su imali problematičan vikend. Ali, mislim da smo mi u Bakuu imali puno pozitivnih stvari. Da nije bilo sigurnosnog automobila bili bi smo čak i ispred Russella u drugom stintu. Ali sa izlaskom sigurnosnog automobila, Russell nas je obišao. Ne kažem da smo mi bili brži od Russella, ali bi dali sve od sebe da ga zadržimo iza nas.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply