McLaren spreman na probleme sa Mercedesovim motorom tokom testiranja

Motorsport Images/Glenn Dunbar/McLaren Racing F1

Britanski tim je pred ovu sezonu puno vremena potrošio na adaptaciju novog agregata.

Zbog pandemije korona virusa nova tehnička pravila koja su trebala da stupe na snagu ove sezone odložena su za 2022. godinu, pa je tako zadržana ista specifilacija bolida a timovima je dozvoljeno dva razvojna tokena za upotrebu. Ipak, McLaren je oba već iskoristio na adptaciju novog Mercedesovog motora jer je prošlogodišnja šasija optimizovana za Renaultov agregat. Zbog toga tim očekuje da se već na testu u Bahreinu pojave i prvi problemi.

“Očigledno da smo svi svesni izazova koji nas očekuje, jer ove sezone imamo limitirana testiranja. Ono šta imam da kažem jeste da iz onoga što smo videli uveren sam da ćemo biti spremni za prvu trku. Tokom ovog teškog perioda u pandemiji, pokazali smo izuzetan timski rad između nas i momaka iz Briksforta. Nama je jasno da je ovo veliki izazov, pa tako znamo da je moguće da se jave i problemi na testu u Bahreinu. Imamo iskustva u menjanju pogonskih jedinica. Takođe, ljudi iz Mercedesa su veoma iskusni i dobro pripremljeni.” kazao je šef tima Andreas Seidl.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar