Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

McLaren iznenađen problemima na početku testiranja

Eric Boullier je priznao da Alonso nije bio zadovoljan današnjim danom, koji je za McLaren počeo na problematičan način, kao i prethodnih godina.

Šef ekipe McLaren je rekao da je iznenađen problemima sa kojima se tim danas susreo. Alonso je vozio samo jedan instalacioni krug nakon čega je ustanovljeno da novi Hondin agregat ima sistemom za ulje. Nakon zamene celog motora je ponovo bilo problema i bolid je danas prešao samo 16 krugova.

„Imali smo problema sa sistemom za ulje i trenutno sprovodimo istragu. Ovo je veliko razočaranje pošto smo juče bez problema odradili dan za snimanje materijala za sponzore. Sada moramo da sačekamo da nam Honda javi u čemu je problem. Alonso nije bio zadovoljan, ali je bio ovde i juče i vozio je bez problema i stekao prvi utisak. Moramo da rešimo sve probleme pre odlaska u Australiju“, izjavio je Boullier.

Alonso u svojoj izjavi nije želeo previše da ulazi u detalje oko problema sa kojima se suočio.

„Jako je teško oceniti bolid pošto smo danas praktično vozili samo instalacione krugove. Jedino što možemo da zaključimo je da je bolid lep, brži u krivinama i lepo je ponovo osetiti takav nivo prijanjanja. Koristili smo konzervativna podešavanja, kako bi bili sigurni da svi sistemi rade. Trenutno ne mogu da komentarišem motor pošto nismo koristili specifikaciju koju je trebalo.  Nadam se da će Honda naći brzo rešenje kako bi mogli normalno da testiramo“, izjavio je Alonso.

 

(Diskusija)

Leave a Reply