McLaren cilja titulu u narednih pet godina

McLaren Media Centre

Zak Brown veruje da je njegov tim na pravom putu i da bi do cilja mogao da dođe u nekoliko narednih godina.

Tim iz Vokinga je prošlu sezonu završio na šestom mestu u šampionatu konstruktora, ali je njima falilo na performansama od kako su se prebacili sa Hondinih na Renaultove motore. Tokom godine tim se takođe zahvalio na saradnji Ericu Boullieru, pa je tako McLaren krenuo u postepenu rekonstrukciju.

Tim od 2012. nije pobedio na trci u šampionatu a na VN Australije 2014. bila je poslednji izalaz na podijum za ovu britansku postavu.

“Ja sam svim prezentovao naš petogodišnji plan, i on bi trebalo da nas vrati na pobedničke staze, pa kad onda počnemo ponovo da pobeđujemo na trkama bićemo i konkurenti za šampionat.” kazao je Brown za ESPN. “Mislim da je ključno da Liberty napravi određene promene, jer sada, bez njih samo tri tima mogli bi da se bore za šampionat, pa tako mislim da će se stvari oteti kontroli, ali se nadam da ćemo i mi imati određeni uticaj kako bi došli do toga da se nekoliko timova bori za šampionat. Mi smo stavili na papiri naš razvojni put i investicije, gde želimo da se vratimo na sam vrh grida.”

McLaren je i pred početak prošle sezone imao ambicije da se bori za pobede i titule, ali se ova godina završila katastrofalno po njih. Sada, Brown se nada da se takvo iskustvo neće ponoviti u u 2019.

“Ostaćemo po strani davanja nekih izjava i predviđanja. Znamo da nam to nije išlo najbolje na ruku u poslednjih nekoliko godina, tako da to nećemo ponoviti. Želimo da naša očekivanja povećavaju od trke na trku.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar