Mazepin najbrži sa Merecdesom na drugom danu testa

Nikita Mazepin imao je najbolje vreme na drugom danu testa u Barseloni.

Rus je sada po prvi put vozio Merecdesov bolid posle privatnog testa sa bolidom iz 2017. i ovom prilikom zabeležio je krug od 1m15.775s na C5 komponenti Pirellijevih guma. Vozač Formule 2 imao je seriju dobrih krugova tokom popodneva kada je zabeležio krug ispod 1m16s na samo 25 minuta pre kraja.

Alex Albon u Toro Rossu bio je drugi sa isto C5 pneumatikom dok je Ferrarijev pulen Antonio Fuoco bio odmah iza. Albon je na 9 minuta pre kraja stao na desetoj krivini zbog čega je bila izbačena i crvena zastava. Četvrto mesto pripalo je Charlesu Leclercu koji je ovoga puta radio sa Pirellijem na razvoju guma. Kimi Raikkonen bio je odmah iza dok vozaču Renaulta Jacku Aitkenu pripalo je šesto mesto .

Kevin Magnussen je tokom jutra imao najbolje vreme ali koristeći C5 gumu dok je na kraju dana pao na sedmu poziciju. Vozač Racing Pointa Nick Yelloly uzeo je osmo mesto ispred Nicholasa Latifija u Williamsu. Red Bull je sa Danom Ticktumom bio tek deseti ali brži od vozača McLarena Olivera Turveya koji je tokom popodneva bolid predao Sergiu Sette Camari.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar