Vesti

Marko: Verovatno nećemo uzimati četvrti motor u Belgiji

Max Verstappen, VN Mađarske 2021.

Red Bull još uvek nije odlučio na kojoj trci će Verstappen morati da odradi kaznu zbog korišćenja četvrtog motora.

Mnogi su verovali da će se to desiti već u Belgiji, pošto je to staza na kojoj može da se pretiče. Ipak, čini se da to ipak neće biti slučaj.

Pored Verstappena, Red Bull ima problem i sa Perezom, čiji motor je oštećen na startu VN Mađarske.

„Čini se da ni jedan ni drugi ne mogu više da koriste po jedan motor. Faliće nam kilometraža i moraćemo da koristimo četvrti motora. Spa nije za sada opcija za odrađivanje kazne. Ferrari sada ima sličan problem sa Leclercom i razgovaraju sa FIA“, izjavio je Marko.

Red Bull verovatno neće uzimati kaznu na Verstappenovoj domaćoj trci u Zandvoortu pošto se očekuje da će biti jako komplikovano preticati na toj stazi.

Monca i Soči su sledeći na kalendaru posle VN Holandije i Marko nije siguran na kojoj trci će Red Bull odlučiti da primi udarac.

„Moramo da vidimo koja staza je optimalna za nas i gde možemo da nadoknadimo što više vremena. Trenutno ni kalendar nije u potpunosti potvrđen i nadam se da ćemo uskoro imati više informacija“, rekao je Marko.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.gasl

Ostavi komentar