Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Marko: Promenite pravila oko motora ili ćemo otići

MONTMELO, SPAIN - MAY 13: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer leaves the garage during qualifying for the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 13, 2017 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Jedan od vodećih ljudi Red Bulla urgirao je da vladajuće telo još jednom promeni pravila na polju pogonskih jedinica.

Sportski direkor Red Bulla još jednom je stao u odbranu svog tima, pa tako želi da se od 2020. godine u šampionatu nađu drugačiji agregati. Pored toga tim iz Milton Kinsa ima još neke predloge za promenu pravila, koji su bitni za njihov dalji opstanak u šampionatu.

“Ideja je veoma jednostavna. Mi želimo agregat od 1000 konjskih snaga, sa standardnim KERS sistemom kao i da njegov razvoj ne košta više od 15 do 20 miliona evra. Tako bi trebalo da su vozači ti koji bi trebalo da naprave razliku na stazi. Tako bi i nezavinsi proizvođači kao što su Ilmor i Cosworth mogli da se vrate.” kazao je Helmut Marko.

On je dodao da je pre nekoliko godina situacija oko raspodela agregata bila teška, pa je tako Bernie Ecclestone bio taj koji je rešio problem:

“Da, bilo je teško. Merecdes nije želeo da nam da motore, kao ni Ferrari, pa je tako Ecclestone primorao Renault da nam daju agregat. Mi želimo jednaku situaciju a ne da budemo ucenjeni od strane proizvođača.”

(Diskusija)

Leave a Reply