Vesti

Marko prebacio Tsunodu na pripreme u Italiji

Mladi Japanac je vozio iznad očekivanja na prvoj trci sezone, ali je na naredne četiri potpuno zakazao.

Helmut Marko je toliko zabrinut zbog performansi Japanca, da je odlučio da ga prebaci u Italiju na personalni trening.

„Odlučili smo da prebacimo Yukija u Italiju gde će biti pod nadzorom Franza Tosta lično. Tamo će naučiti da pronađe koncentraciju i stekne naviku na život i radni raspored profesionalnog sportiste. Imaće mnogo treninga, kartinga i tehničkog rada u fabrici, kako bi naučio da tumači podatke”, izjavio je Marko za Formel1.de.

Što se tiče Tsunodinih trka, Marko je video obećavajući početak, nakon čega je Japanac izgubio samopouzdanje.

„Njegov razvoj definitivno nije bio pozitivan. Yukijevo samopouzdanje je pretrpelo udarac nakon nekoliko incidenata i zato smo odlučili da ga prebacimo iz Engleske u Italiju. To nismo uradili samo kako bi ga bolje kontrolisali, već nam je cilj da mu ulijemo osećaj sigurnosti. On definitivno i dalje ima potencijal”,rekao je Marko.

Tsunoda nakon prvih pet trka ima dva boda i oni si došli nakon problematičnih kvalifikacija i onda odlične vožnje na trci u Bahreinu.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar