Marko potvrdio da Red Bull nema plan B

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Prvi čovek tima iz Milton Kinsa još jednom je nagovestio da bi oni mogli da napuste Formulu 1.

Red Bull Racing postigao je dogovor sa Hondom o preuzimanju razvojne tehnologije od 2022. ali ovaj ugovor još uvek nije stavljen na papir. Jedan od razloga za to jeste da se čeka odobrenje FIA-e i ostalih timova o pravilu zamrzavanja agregata. Za sada, timu iz Milton Kinsa ovo je jedini plan za ostatanak u najbržem cirkusu.

“Zamrzavanje motora je jedna od najbitnih stvari.” kazao je Marko za Auto Motor und Sport ali najteži deo tek predstoji jer za sprovođenje ove ideje u delo potrebna je saglasnost Mercedesa, Ferrarija i Renaulta.

Sada je red na FIA-u koja treba da se izjasni da li će uvetsi pravilo o zamrzavanju agregata a ova odluka mogla bi da se očekuje naredne nedelje. Sa druge strane Marko veruje da bi u cilju smanjenja troškova ovo pravilo trebalo da bude aktivno. Ukoliko do toga ne dođe, Red Bull bi preispitao svoje učešće u Formuli 1.

“Ako se to ne desi, moramo da preispitamo da li želimo da ostanemo u Formuli 1. To nije ucena. Sa čistom svešću uzimajući u obzir trenutne troškove, zamrzavanje motora je jedini način da idemo napred. Mi nemamo plan B.”

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar