Vesti

Marko: Potvrdićemo obe postave u Belgiji ili Holandiji

Max Verstappen i Yuki Tsunoda, Bahrein, Test, 2021.

Glavni savetnik Red Bulla je potvrdio da će uskoro biti poznata odluka o postavama Red Bulla i AlphaTaurija za 2022.

Situacija oko AlphaTaurija deluje stabilno i čini se da će Red Bullov juniorski tim zadržati Gaslyja i Tsunodu.

Ono što je nepoznato je ko će voziti pored Verstapena u Red Bullu. Tim je ove godine doveo Pereza, koji je trebalo da ispuni zadatke koje Gasly i Albon nisu mogli pre njega. Meksikanac je imao neke briljantne momente, uključujući pobedu u Azerbejdžanu, ali je opšti utisak da je on morao da pokaže i više od toga.

Više vozača je povezivano sa drugim mestom u Red Bullu, a Marko je potvrdio da postoje opcije za to mesto.

Konačna odluka će biti doneta pred trku u Belgiji ili Holnadiji.

„Ono što mogu da kažem je da postoje određene opcije i razmotrićemo sve. Ne želim da pominjem imena. Glavna namera nam je da nastavimo sa trenutnom postavom. Kako sada stvari stoje, sve će se znati u Spa ili na Zandvoortu. Takođe, znamo da ćemo odmah objaviti postave i Red Bulla i AlphaTaurija“, izjavio je Marko.

Trkački tempo je uvek bio jača strana Sergia Pereza, ali i pored toga ima prilično veliki zaostatak za Verstappenom. To se prema rečima Helmut arka ne dopada Red Bullu.

„Nismo zadovoljni razlikom između Verstappena i Pereza. Voleli bi smo da je Sergio konstantniji i bliži Maxu. Pokušao je da pronađe svoja podešavanja umesto da koristi Maxova i to je verovatno i najbolje za vozača. Max nema problem kada bolid preupravlja u brzim krivinama, ali su svi naši drugi vozači imali problem sa time prethodnih godina. Perez se susreo sa istim problemom. Probao je svoja podešavanja, ali nije urodilo plodom. To nam zadaje veliku glavobolju“, dodao je Marko.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar