Marko ne garantuje mesto Gaslyu u Red Bull, Kvyat na izlaznim vratima AlphaTaurija

Peter Fox/Getty Images/redbullcontentpool.com

Timovi ove austrijske kompanije još uvek nisu potvrdili svoje vozačke postave.

Red Bull je jedan od vodećih timova koji nisu finalizirali svoju vozačku postavu za 2021. godinu a prema rečima Helmuta Marka sve zavisi od performansi Alexandra Albona.

“Ukoliko se Albon još više i brže razvije, onda je on kandidat za mesto u Red Bullu za 2021.” kazao je Marko u razgovoru sa Ralfom Schumacherom za Sky Sport Germany. “U brzim krivinama Albon je na istom nivou kao Max. On sada ima samo jednu ili dve krivine gde gubi mnogo vremena.”

Novi ugovor svako je moguć za Tajlanđanina, ali postoje i nekoliko alternativa ukoliko se to ne desi. Logično, kao prva zamena mogao bi da bude Pierre Galsy, kome ide dobro ove sezone u AlphaTauriju, ali da ovoga puta Helmut Marko prvi put ozbiljnije gleda van svog juniorskog programa.

“Ukoliko Albon ne bude isponuo naša očekivanja, moramo da potražimo vozača van našeg programa. Moramo da budemo jaki i potražimo druge vozače a neki od kandidata svakako su Perez i Hulkenberg.” dodao je Austrijanac.

Sa druge strane što se tiče tima iz Faence za sada postoji samo jedan kandidat za trkačko mesto.”U ovo momentu imamo samo jednog kandidata a to je Yuki Tsunoda. On je planiran za AlphaTauri ali mora da zabeleži još dosta poena kako bi dobio potrebnu super licencu.” kazao je Marko.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar