Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Leclerc završio treći dan testa kao najbrži u Ferrariju

Trodnevni test u Bahreinu je okončan najbržim vremenom Charlesa Leclerca, dok su ga sledili Russell i Zhou koji su svoja vremena postavili na samom kraju sesije.

Vozač Ferrarija je svoj najbolji krug od 1m30.322s ostvario na mekoj C4 gumi (iako je grafika pokazivala C5) tokom popodneva što je bilo oko četiri desetinke sporije od Sainzovog ostvarenja juče na istoj komponenti i približno u isto vreme dana.

George Russell je serijom kvalifikacionih krugova u finišu uspeo da se domogne druge pozicije na istoj komponenti i njegov zaostatak je bio sveta pola desetinke za Leclercom.

Zhou je takođe koristio C4 u samom finišu i on je ostao tri desetinke iza Monačanina na trećem mestu.

Današnji dan je ponovo imao poduži prekid kada se ponovo sa ivičnjaka na prilasku krivini 10 odvojila rešetka za odvod pa je dan prošao bez standardne pauze za ručak.

Tokom dana nije bilo veće drame na stazi, osim trenutka u poslednjih sat vremena kada je Gaslyju otpao deo sa bolida, koji su redari brzo uklonili sa staze.

Svetski šampion Max Verstappen je dan završio kao četvrti na C3 gumama i četiri desetinke zaostatka za Ferrarijem, dok je Albon, koji je bio jedini vozač koji je ceo dan proveo u bolidu, završio na šestom mestu ispred Tsunode.

Alonso je dan završio kao osmi, osam desetinki iza Leclerca, dok su Sainz i Perez, koji su bili najbrži tokom prepodnevnog dela zaokružili plasman prvih 10.

Sada nam sledi kratka pauza a prvi trkački vikend sezone počinje već u četvrtak 29. februara kada ćemo gledati slobodne treeninge.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply