Leclerc izjavio da ne želi da bude Vettelova druga violina u Ferrariju

Sauber Media Centre

Novi vozač Ferrarija ne želi da samo daje podršku svom budućem timskom kolegi.

Pre samo nekoliko dana Ferrari je objavio da je Charles Leclerc novi vozač tima, dok se sa druge strane Kimi Raikkonen seli u Sauber. Modagašanin je svestan da dolazi u veliki tim, koji ima svoj način funkcionisanja ali da će njegov status na stazi zavisiti u odnosu kakva je situacija u šampionatu.

“Mislim da je to manje-više isto u svakom timu. Vozači imaju jednak status na početku sezone, ali u nekom momentu mogu da se uključe timska naređenja jer možda neko od nas ima veću šansu za titulu. Mislim da je to normalno, pa tako verujem da će nas pustiti da se slobodno trkamo od samog početka.” kazao je Leclerc.

On je izjavio da malo zna Sebastiana i da su imali neke prilike da do sada sarađuju:

“On je uvek bio fin prema meni. Svaki put kada odradim dobar posao u simulatoru, ili kada se to desi u Formuli 2, uvek bi mi posao poruku i to je bilo baš lepo. Nikada nisam imao prilke da radim sa njim, ali sam siguran da mogu puno da naučim. ”

I pored toga što je samo posle jedne sezone došao u veliki tim, Leclerc očekuje da može biti kandidat za titulu naredne sezone:

“Teško je pričati o mojim ciljevima ali sam siguran da ću dati svoj maksimum sa bolidom kojim budem imao. Ove godine oni imaju bolid da se takmiče za titulu, pa ako i naredne sezone ude tako juriću maksimalno najboljji rezultat.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar