Leclec: Moj motor se jednostavno isključio

Ferrari Media Centre

Vozač Ferrarija bio je jedini koji nije završio trku za VN Španije.

Charles Leclerc izjavio je da se njegov agregat jednostavno isključio, što ga je kasnije navelo da ranije završi trku. U tim momentima momak iz Monaka žestoko se borio na stazi, kada se prilikom ulaska u poslednju šikanu okrenuo i prijavio da mu se motor ugasio. Posle nekoliko pokušaja on je uspeo da upali bolid ali je posle jednog kruga rešio da odustane.

“Tu smo imali dva problema.” kazao je Leclerc za Sky Sports. “Prvi je bio da se motor ugasio i ja sam pokušavao ponovo da ga pokrenem. Kada sam video da se to možda neće desiti ja sam krenuo da izlazim iz bolida i odvezao moje pojaseve. Tada sam odlučio da još jednom pokušam, upalio sam bolid ali nisam imao pojaseve pa sam zbog toga morao u garažu.”

On je dodao da do tog momenta trka nije bila loša za njega.

“Da budem iskren, trka nije bila tako loša. Imao sam dobre šanse da završim na šestom ili sedmom mestu. Bili smo dosta brzi na mekoj gumi, ali kada sam bio na medijum pneumatiku uhvatila me je gužva na stazi, jer smo planirali taktiku sa jednim zaustavljanjem sa moje strane i ona je išla poprilično dobro sve do ovog problema.” dodao je vozač Ferrarija.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar