Španska Formula 4

Kravan španske F4 ide na Spa-Frankošamp, Jenić stiže sa više samopouzdanja

f4spain.org

Ovoga puta program je smešten u malo izmenjenom terminu.

Posle prve tri runde u ovom šampionatu Filip Jenić trenutno zauzima peto mesto u konkurenciji vozača sa 56 osvojenih bodova ali ima otvoren put da se bori za treću poziciju koju drži njegov timski kolega Hugh Barter sa 69 poena. Zbog toga Srbin ima nemaru da ostavi što bolji rezultat jer posle ove runde sledi letnja pauza koja će trajati sve do početka septembra kada je domaćin staza Motorlnad u pokrajini Aragon. Sada katavan stiže na stazu u Belgiji koja je bila domaćin i jednog testa pre početka sezone.

foto: f4spain.org

“Poslednja trka pred letnju pauzu je pred nama, ovoga puta na legendarnoj stazi Spa-Frankošamp. Posle dobrog vikenda u Valensiji ulazim u ovu rundu sa još više samopouzdanja. Borba za treće mesto u šampionatu se u potpunosti otvorila i nadam se da će nam ovaj vikend doneti važne poene kako bi i dalje bili u igri za ovu poziciju. U petak odmah idemo na slobodne treninge, zatim dve kvalifikacije i prvu trku, dok nas u subotu “samo” očekuju dve trke.” kazao je Filip Jenić za Pole-Position.rs

Ovoga puta akcija na stazi Spa-Frankošamp zbijena je samo u dva dana jer ovoga puta trkački vikend obuhvata petak i subotu. Za prvi dan zakazana je većina dešavanja pa tako u 09.05h je zakazan prvi trening dok drugi počinje od 11.35h. Kvalifikacije su na programu već popodne, pa tako ovaj segment je pretrpao najviše izmena jer su one u normalni uslovima vozile različitim danima. Sada obe kvalifikacione sesije voze se istog dana, odnosno u petak i to jedna za drugim, pa tako prve borbe za pol poziciju kreću od 14.05h a druge već od 14.30h. Prva trka zakazana je za sam kraj dana od 17.35h. Drugi dan trkačkog vikenda, odnosno subota sadržaće samo dve trke, pa je tako druga zauzela temin od 10.05h a treća je na rasporedu od 14.20h.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pole-Position.RS (@pole_position.rs)

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar