Vesti

Key menja Symondsa u Williamsu od 2018.?

Po navodima nemačkog Auto Motor und Sporta, mladi stručnjak Toro Rosso prvi je kandidat za mesto iskusnog Symondsa u redovima Williamsa.

Inače, tehnički direktor ekipe Williams trebao bi u penziju na kraju ove sezone. Njegov nasljednik, ako je vjerovati AMuS, karijeru je izgradio kvalitetnim radom u ekipama Sauber i Force India, dok sada radi kao tehnički direktor u ekipi Toro Rossa i to sa velikim uspehom. Dokaz tome je i jako kvalitetna šasija novog ovogodišnjeg bolida.

Iako su ga neki vidjeli i kao nasljednika James Allisona u Ferrariju, do realizacije ugovora nije došlo. Taj posao nije dozvolio upravo Franz Tost, sa odgovorom kako Key iz ove ekipe može otći u samo jendom pravcu i to u Red Bull, na mesto Adriana Neweya.

Sad se pojavila ova najnovija informacija, a AMuS tvrdi kako ugovor Keyu ističe na kraju ove sezone. Sa druge strane, ugledni novinar ovog lista, Michael Scmidth, tvrdi kako se Allisona nakon odlaska iz Ferrarija već počelo povezivati sa nekoliko vodećih F1 timova, kao što su Renault, McLaren i Red Bull, gdje je Newey samo djelimično uključen u F1 projekt injegovu realizaciju.

 

Ostavi komentar