Španska Formula 4

Jenić sedmim mestom došao do novih bodova na prvoj trci u Portimau

Naš vozač nije imao najbolji start trke, ali je konstantnom vožnjom uspeo da nadoknadi pozicije.

Juče je počeo treći trkački vikend u sezoni španske Formule 4. Vozači su se preselili na stazu Portimao, gde su imali prilike i da testiraju u pauzi druge treće trke.

Vikend je organizovan nešto drugačije ove nedelje, pa je akcija na stazi bila rezervisana za petak i subotu.

Filip Jenić je na prvom treningu zauzeo šestu poziciju sa sedam desetinki zaostatka, dok je na drugom bio nešto slabiji na jedanaestom mestu.

Potom je usledila prva kvalifikaciona sesija na kojoj je Jenić zauzeo odlično šesto mesto za prvu trku, četiri desetinke iza prvoplasiranog Van’t Hoffa, dok su ga od četvrte pozicije delile svega tri stotinke.

Malo nakon toga su vožene i druge kvalifikacije i kojim je naš vozač bio tek 19. i četiri desetinke sporiji od svog najboljeg pokušaja u prvim kvalifikacijama.

Na kraju dana je po planu vožena i prva trka. Start trke predstavlja jedan od najvećih izazova za vozače u Formuli 4 i velike probleme na početku trke je imao Jenić, a ništa bolje nije prošao ni osvajač pol pozicije.

Srpski vozač je pao van prvih deset, ali je tokom 25 minuta, koliko traje prva trka, uspeo da konstantnom vožnjom nadoknadi pozicije i na kraju završi na sedmom mestu i osvoji nove bodove.

Na trci je pobedio Sebastian Ogaard ispred Daniela Macie i Dilano Van’t Hoffa, koji je kao Filip Jenić uspeo da se povrati nakon lošeg starta trke.

Program se nastavlja danas drugom trkom od 10:00, dok se treća vozi od 12:30.

Snimak prve trke možete pogledati u videu ispod.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar